Lihaslaskuri

Kuinka paljon lihasta voi rakentaa luonnollisesti ilman anabolisia steroideja?

Täytä omat mittasi ja laskuri kertoo tuloksen.Mikä on maksimaalinen lihaspotentiaali?

Useimmat miehet voivat luonnollisesti kerryttää kehoonsa 18 – 23 kiloa lihasmassaa elinaikanaan, mutta kuinka paljon voit saada tarkalleen?

Me kaikki synnymme tietyn lihaskasvupotentiaalin kanssa. Meillä kaikilla on geneettisiä rajoittimia, jotka asettavat absoluuttisen huippupotentiaalimme kaikenlaisille eri suorituksille tai aktiviteeteille elämässä, eikä lihasten koko ole poikkeus.

Voisit treenata ja syödä täydellisesti, mutta et ehkä koskaan pääsisi lähellekään maailman huippu voimanostajien nostamia painoja. Vaikka treenaisit täsmälleen samalla tavalla ja eläisit täsmälleen samanlaista elämää kuin Mr. Olympia, et todennäköisesti rakentaisi läheskään niin paljon lihaksia (vaikka ottaisitkin valtavasti steroideja). Joillakin ihmisillä on PALJON SUUREMPI voima- ja lihaspotentiaali kuin toisilla.

On monia tekijöitä (tämän hetken tietämyksellä), jotka määrittävät lihaksellisen potentiaalisi:

  • Yksi niistä ovat luurakenteesi; luiden koko ja luuntiheys

Suuremmat ja tiheämmät luut voivat tukea ja kantaa suurempia lihaksia, kun taas pienemmät luut rajoittavat sitä, kuinka paljon lihaksia keho voi rakentaa. Luut vaikuttavat myös siihen, kuinka lihaksikkaalta joku näyttää. Leveät solisluut ja kapeat lantion luut luovat V-muodon, joka voi saada pieniluisen miehen näyttämään lihaksikkaammalta kuin raskaamman luuston omaava mies, jolla on kapeat solisluut ja leveät lantiot.

Tutkimukset osoittavat, että voit käyttää ranteiden ja nilkkojen ympärysmittaa ennustamaan, kuinka paljon lihasta voit kasvattaa luonnollisesti elinaikanasi.


Toinen tekijä on lihaksen “vatsan” pituus. Lihaksen “vatsalla” viitataan lihaksen muhkeaan osaan. Mitä pidempi lihaksen “vatsa” on, sitä enemmän sillä on potentiaalia kasvaa. Otetaan esimerkiksi pohkeet. Jos pohjelihaksen (gastrocnemius) “vatsa” on lyhyt ja sinulla on “korkeat” pohkeet, sinulla on pienempi lihasten rakentamisen potentiaali kuin jollakulla, jonka pohjelihaksen vatsa ulottuu pitkälle nilkkoihin asti. Huipputason kehonrakentajilla on usein pitkät lihasten vatsat, mikä saa heidät näyttämään lavalla lihaksikkaammilta.

Lihaksesi koostuvat lihassoluista. Kaksi päätyyppiä ovat nopeat lihassolut, jotka ovat vastuussa räjähtävästä voimasta, ja hitaat lihassolut, jotka ovat vastuussa kestävyydestä.

  • Nopeat lihassolut kasvavat paljon nopeammin ja kasvavat suuremmiksi verrattuna hitaisiin lihassoluihin. Tämä on yksi syy siihen, miksi voimaharjoittelulla saadaan kasvatettua suuremmat lihakset kuin kestävyysharjoittelulla. Vaikka kehosi voi muuttaa jonkin verran sitä, miten kumpikin lihassolutyyppi reagoi, suuri osa siitä, mikä määrittää kumpaa lihassolutyyppiä on enemmän kehossasi, on genetiikkaasi. Jos kehosi lihassolut koostuvat pääasiassa nopeista lihassoluista, se rakentaa lihaksia nopeammin kuin jos hitaat lihassolut muodostaisivat enemmistön.

Hormonit ohjaavat kehoasi suorittamaan monia toimintoja, ja yksi näistä toiminnoista on lihasten rakentaminen. Testosteroni on tärkein lihaksia rakentava hormoni miehillä, mutta myös kasvuhormoni ja insuliini vaikuttavat lihasten kasvuun. Hormonitasot voivat vaihdella suuresti miesten välillä, ja yksi syy tähän on genetiikka. Joillakin miehillä on kaksinkertainen määrä testosteronia verrattuna toisiin miehiin, ja tämä tekijä yksinään voi tehdä suuren eron lihasten koossa.


Kun yhdistämme luurakenteen, lihaksen “vatsan” pituuden, lihassolutyypit ja luonnolliset hormonitasot (sekä muut geneettiset tekijät), niin saamme arvioitua lihasten rakentamisen potentiaalisi. Joillakin ihmisillä on korkeampi kokonaispotentiaali kuin toisilla. Joillakin on valtava olympiatason potentiaali. Monet meistä ovat jossain keskellä, hyvin harvat ovat huipulla ja hyvin harvat pohjalla.


Lihaskasvupotentiaalilla on merkitystä, mutta kukaan ei voi saavuttaa koko potentiaaliaan ilman oikeanlaista elämäntapaa. Se, miten treenaat, syöt, nukut ja elät, on kirjaimellisesti koko yhtälön toinen puoli.

Arnold Schwarzenegger oli Mr. Olympia seitsemän kertaa, mutta hän ei olisi voittanut yhtään kehonrakennuskilpailua, jos hän ei olisi harjoitellut ja elänyt tavalla, joka ilmensi hänen potentiaaliaan. Riippumatta siitä, mikä potentiaalisi on, on hyvin todennäköistä, että et ole edes lähellä sen saavuttamista.

Avain lihasten rakentamiseen ja luontaisen potentiaalin maksimoimiseen:

  • Hyväksy se, mihin et voi vaikuttaa ja keskity täysin siihen, mikä on omissa käsissäsi.
  • Geenisi ovat sellaiset kuin ne ovat, eikä sille voi mitään. Vanhempiaan ei voi valita. Geneettinen potentiaalisi on määritelty, hyväksy se.
  • Keskity siihen, miten treenaat salilla, syöt, nukut ja elät, sillä se tekee VALTAVAN eron siihen, kuinka paljon lihasta voit rakentaa.
  • Keskity näihin omassa kontrollissa oleviin tekijöihin saavuttaaksesi oman maksimaalisen lihaskasvupotentiaalisi.

Anna pituutesi, arvioitu kehosi rasvaprosentti sekä ranteen ja nilkan ympärysmitat tähän “Maksimaalinen Lihas Potentiaali (MLP)” -laskuriin arvioidaksesi, kuinka paljon lihasta voit saada ottamatta steroideja tai muita suoritusta parantavia aineita.

Kuinka laskuri toimii?

Saatat miettiä, miten tämä laskuri voisi mahdollisesti kertoa, että mikä on sinun lihasten rakentamisen potentiaalisi. Se käyttää kaavaa, joka perustuu parhaaseen saatavilla olevaan tutkimustietoon luonnollisista kehonrakentajista. Miesten maksimilihaspotentiaalin laskeminen perustuu Casey Buttin laajaan tutkimustyöhön, jonka hän on julkaissut kirjassaan “Your Muscular Potential”.

Kun syötät tietosi laskuriin, se arvioi, mikä olisi luonnollinen maksimaalinen lihasten rakentamisen potentiaalisi, jos olet terve ja teet kaiken oikein.

Tämä sisältää kuntosalitreenaamisen, ruokavalion ja elämäntavat. Vaikka mikään kaava ei koskaan ole täydellisen tarkka kaikille, olemme todenneet tämän olevan kohtuullisen tarkka.

Nämä arviot ovat tarkimpia miehille, joiden rasvaprosentti on 4-12%. Isommalla rasvaprosentilla varustetut miehet saattavat pystyä saavuttamaan suuremman lihaksistotason, koska rasvaton massa skaalautuu huomattavasti kehon rasvaprosentin kanssa. Maksimaalinen lihaspotentiaalisi (MLP) on arvio siitä, kuinka paljon lihasmassaa voit rakentaa ilman suorituskykyä parantavien aineiden, kuten steroidien, SARMS:ien tai HGH:n apua.

Oikean elämän naturaali kehonrakentajat?

Steve Reeves oli aikoinaan kehonrakennuksen julistepoika. Elokuvauransa ja esteettisen ruumiinrakenteensa ansiosta hänestä tuli sensaatio. Hänellä oli klassinen fysiikka – leveä selkä, pieni vyötärö, isot kädet, isot pohkeet ja urheilulliset jalat. Hän toimii usein esimerkkinä siitä, mitä voidaan saavuttaa luonnollisesti ilman steroideja.

Reeves oli parhaimmillaan 185cm pituisena 98kg painossa (10% rasvat), jolloin hänen FFMI indeksinsä oli: 25.7

Vaikka geenisi määrittävät hyvin pitkälle lihasten maksimaalisen kasvupotentiaalin, useimmat ihmiset voivat saavuttaa todella upean fysiikan, jos he hallitsevat seuraavat tekijät:

2. Syö terveellistä ja tasapainoista ruokaa:

3. Muista riittävä lepo ja palautuminen.

Ota tästä videosta vinkit unen parantamiseen ja optimointiin.

Onko lihaslaskuri tarkoitettu ainoastaan miehille?

Naisia varten, ainoastaan Chappell et al. (2018) tarjosi laadukasta dataa maksimaalisen lihaskasvupotentiaalin määrittämiseen. Tämän arvion mukaan naisten maksimaalinen rasvattoman massan määrä (FFMI) kehossa on todennäköisimmin 20, eli 80% miesten tuloksesta.

Treenaamattomilla naisilla keskimääräinen rasvattoman massan indeksi (FFMI) on 15.4 verrattuna miesten 18.9 keskiarvoon.

Tämä laskuri antaa FFMI:n avulla siis myös naisille hyvää osviittaa lihaskasvupotentiaalista, vaikkakin lopussa annettu kilomäärä ei pidä paikkaansa, kun ainoastaan miehille.

Valikoimastamme löytyy moneen painoluokkaan ruokaohjelmia sekä tehokkaita treeniohjelmia, oli sitten tavoitteenasi maksimaalinen lihaskasvu tai rasvanpoltto.


Laskurit