Lihaslaskuri

Kuinka paljon lihasta voi rakentaa luonnollisesti ilman anabolisia steroideja?

Täytä omat mittasi ja laskuri kertoo tuloksen.Maksimaalinen lihaspotentiaali?

Useimmat miehet voivat luonnollisesti kerryttää kehoonsa 18 – 23 kiloa lihasmassaa elinaikanaan, mutta kuinka paljon voit saada tarkalleen?

Tutkimukset osoittavat, että voit käyttää ranteiden ja nilkkojen ympärysmittaa ennustamaan, kuinka paljon lihasta voit saada luonnollisesti elinaikanasi.

Anna pituutesi, arvioitu kehosi rasvaprosentti sekä ranteen ja nilkan ympärysmitat tähän “Maksimaalinen Lihas Potentiaali (MLP)” -laskuriin arvioidaksesi, kuinka paljon lihasta voit saada ottamatta steroideja tai muita suoritusta parantavia aineita.

Kuinka laskuri toimii?

Miesten maksimilihaspotentiaalin laskeminen perustuu Casey Buttin laajaan tutkimustyöhön, jonka hän on julkaissut kirjassaan “Your Muscular Potential”.

Nämä arviot ovat tarkimpia miehille, joiden rasvaprosentti on 4-12%. Isommalla rasvaprosentilla varustetut miehet saattavat pystyä saavuttamaan suuremman lihaksistotason, koska rasvaton massa skaalautuu huomattavasti kehon rasvaprosentin kanssa. Maksimaalinen lihaspotentiaalisi (MLP) on arvio siitä, kuinka paljon lihasmassaa voit rakentaa ilman suorituskykyä parantavien aineiden, kuten steroidien, SARMS:ien tai HGH:n apua.

Oikean elämän naturaali kehonrakentajat?

Steve Reeves oli aikoinaan kehonrakennuksen julistepoika. Elokuvauransa ja esteettisen ruumiinrakenteensa ansiosta hänestä tuli sensaatio. Hänellä oli klassinen fysiikka – leveä selkä, pieni vyötärö, isot kädet, isot pohkeet ja urheilulliset jalat. Hän toimii usein esimerkkinä siitä, mitä voidaan saavuttaa luonnollisesti ilman steroideja.

Reeves oli parhaimmillaan 185cm pituisena 98kg painossa (10% rasvat), jolloin hänen FFMI indeksinsä oli: 25.7

Vaikka geenisi määrittävät hyvin pitkälle lihasten maksimaalisen kasvupotentiaalin, useimmat ihmiset voivat saavuttaa todella upean fysiikan, jos he hallitsevat seuraavat tekijät:

Onko lihaslaskuri tarkoitettu ainoastaan miehille?

Naisia varten, ainoastaan Chappell et al. (2018) tarjosi laadukasta dataa maksimaalisen lihaskasvupotentiaalin määrittämiseen. Tämän arvion mukaan naisten maksimaalinen rasvattoman massan määrä (FFMI) kehossa on todennäköisimmin 20, eli 80% miesten tuloksesta.

Treenaamattomilla naisilla keskimääräinen rasvattoman massan indeksi (FFMI) on 15.4 verrattuna miesten 18.9 keskiarvoon.

Tämä laskuri antaa FFMI:n avulla siis myös naisille hyvää osviittaa lihaskasvupotentiaalista, vaikkakin lopussa annettu kilomäärä ei pidä paikkaansa, kun ainoastaan miehille.

Valikoimastamme löytyy moneen painoluokkaan ruokaohjelmia sekä tehokkaita treeniohjelmia, oli sitten tavoitteenasi maksimaalinen lihaskasvu tai rasvanpoltto.