Kalorilaskuri

Laske päivittäinen kalorikulutus

Ilmainen kalorilaskuri laskee päivittäisen kalorien kulutuksen. Kalorilaskuri kertoo sinulle myös miten paljon kaloreita sinun tulee syödä päivässä pudottaaksesi painoa.

Miksi kalorien laskeminen on tärkeää?

Kalorien laskeminen auttaa ymmärtämään, kuinka paljon energiaa kulutat päivittäin verrattuna siihen, kuinka paljon saat ruoasta ja juomista. Tämä tieto on avainasemassa, kun haluat ylläpitää, pudottaa tai lisätä painoa. Tietäen päivittäisen kaloritarpeesi voit:

 • Suunnitella ruokavaliota, joka tukee tavoitteitasi.
 • Tehdä tietoisia valintoja ruoasta ja juomista.
 • Seurata ja arvioida edistymistäsi kohti tavoitteitasi.

Kuinka kalorit vaikuttavat painoon ja terveyteen?

Kun syöt enemmän kaloreita kuin poltat, keho tallentaa ylimääräisen energian rasvana. Päinvastoin, kun poltat enemmän kaloreita kuin syöt, keho käyttää varastoituja rasvoja energiana, mikä johtaa painonpudotukseen. Tasapainottamalla kalorien saannin ja kulutuksen voit hallita painoasi ja tukea yleistä terveyttäsi.

Miten kalorit lasketaan?

Tämä kalorilaskuri perustuu Harris-Benedictin yhtälöön, joka laskee perusaineenvaihdunnan (BMR), ja sen tulokset perustuvat arvioituun keskiarvoon. Perusaineenvaihdunta on levossa päivässä kulutetun energian määrä.

Kalorilaskuri miehille:
BMR = 66.5 + (13.75 x paino kg) + (5.003 x pituus cm) – (6.75 x ikä)

Kalorilaskuri naisille:
BMR = 655.1 + (9.563 x paino kg) + (1.850 x pituus cm) – (4.676 x ikä)

Kuinka paljon kaloreita päivässä

Huomautus: Polttamiesi kalorien tarkka määrittäminen voidaan suorittaa vain yksilöllisillä fysiologisilla testeillä tai omalla pitkän aikavälin seurannalla.

Kuinka kalorilaskuri toimii?

Kalorilaskurimme laskee sinulle, kuinka paljon kulutat kaloreita päivän aikana. Kalorien kulutukseen vaikuttaa sukupuolen lisäksi ikä, pituus, paino sekä päivittäinen aktiivisuustaso.

Mifflin-St. Jeor -yhtälöä hyödyntäen laskurin tehtävänä on arvioida lepoaineenvaihdunta, eli energiamäärä (kalorit), jonka keho kuluttaa lepotilassa. Tutkimusten mukaan tämä kaava on tarkka ja suhteellisen luotettava mittari lepoaineenvaihdunnan määrittämiseen. On kuitenkin hyvä muistaa, että jokaisen ihmisen aineenvaihdunta ja lepokulutus on yksilöllistä – kalorilaskuri on hyvä antamaan suuntaa kalorien saantia arvioidessa.

Kalorilaskuri

Esimerkiksi henkilön lihasmassa, fyysinen aktiivisuus, perinnölliset tekijät, lääkitykset ja sairaudet voivat vaikuttaa energiankulutukseen. Tarkempien tulosten saamiseksi voidaan käyttää muita menetelmiä, kuten kehonkoostumusmittauksia tai aineenvaihduntatestejä.

Päivittäinen kalorien kulutus

Kalorilaskuri on kätevä työkalu, joka auttaa sinua saamaan selkeämmän käsityksen omasta päivittäisestä energiantarpeestasi. Syöttämällä laskuriin henkilökohtaiset tiedot, kuten ikä, paino, pituus ja fyysinen aktiivisuustaso, saat arvion siitä, kuinka paljon kaloreita sinun tulisi kuluttaa päivittäin ylläpitääksesi nykyistä painoasi tai pudottaaksesi painoa. Jokainen on kuitenkin yksilö ja kalorien tarve voi vaihdella rajusti eri henkilöiden välillä. Tämän vuoksi on tärkeää arvioida päivittäinen kalorien kulutus henkilökohtaisten tarpeiden perusteella.

Naisen kaloritarve

Naisen keskimääräinen kalorien kulutus päivän aikana vaihtelee yleisesti noin 1500-2500 kalorin maastossa. Tässä on joitakin keskeisiä seikkoja, jotka sinun on hyvä tietää naisen kaloritarpeesta:

Perusaineenvaihdunta

Perusaineenvaihdunta on se määrä kaloreita, jonka keho tarvitsee ylläpitääkseen perustoimintojaan, kuten hengitystä, verenkiertoa ja solujen uusiutumista levossa. Naisilla perusaineenvaihdunta on yleensä alhaisempi kuin miehillä johtuen kehonkoostumuksesta ja hormonaalisista eroista.

Aktiivisuustaso

Liikunta ja päivittäiset toiminnot lisäävät kaloritarvetta. Esimerkiksi, aktiivinen nainen, joka harrastaa säännöllistä liikuntaa, tarvitsee enemmän kaloreita kuin vähemmän aktiivinen nainen.

Ikä

Naisten kalorien kulutus yleensä vähenee iän myötä johtuen aineenvaihdunnan hidastumisesta ja lihasmassan vähenemisestä.

Raskaus ja imetys

Raskaana olevat ja imettävät naiset tarvitsevat enemmän kaloreita tukemaan sikiön kasvua ja maidontuotantoa.

Naisen kaloritarve

Miehen kaloritarve

Miesten keskimääräinen kalorien kulutus päivässä puolestaan voi vaihdella noin 2000-3000 kalorin välillä. Tässä on joitakin keskeisiä seikkoja, jotka sinun on hyvä tietää miehen kaloritarpeesta:

Perusaineenvaihdunta

Tämä kuvaa sitä määrää kaloreita, jonka keho tarvitsee ylläpitääkseen perustoimintojaan levossa. Miehillä perusaineenvaihdunta on yleensä korkeampi kuin naisilla, koska heillä on keskimäärin suurempi lihasmassa ja pienempi rasvaprosentti.

Aktiivisuustaso

Miehet, jotka harrastavat säännöllistä liikuntaa tai tekevät fyysisesti raskasta työtä, tarvitsevat enemmän kaloreita kuin vähemmän aktiiviset miehet.

Ikä

Aivan kuten naisilla, myös miesten kaloritarve vähenee iän myötä. Tämä johtuu aineenvaihdunnan hidastumisesta ja lihasmassan vähenemisestä.

Kehonkoostumus

Miehet, joilla on suurempi lihasmassa, polttavat enemmän kaloreita levossa kuin miehet, joilla on suurempi rasvaprosentti.

Miehen kaloritarve

Miten tiedän syönkö tarpeeksi kaloreita?

Jotta saat mahdollisimman tarkasti selville, syötkö tarpeeksi kaloreita, kannattaa seurata ruokavalion kokonaisenergiansaantia ja tarkkailla kehosi reaktioita sekä painon kehitystä. Tässä on muutamia vinkkejä ja huomioitavia asioita:

Miten syödä tarpeeksi kaloreita
 1. Arvioi energiantarpeesi: Käytä yllä olevaa kalorilaskuria, joka arvioi päivittäisen energiankulutuksesi perustuen antamiisi tietoihin. Laskuri kertoo sinulle suuntaa-antavan lukeman siitä kalorimäärästä, jota tarvitset ylläpitääksesi nykyistä painoasi tai pudottaaksesi painoa.
 2. Selvitä ruokavaliosi kalorimäärä: Pidä ruokapäiväkirjaa tai käytä ravintoaineiden seurantasovelluksia, jotka auttavat sinua kirjaamaan syömäsi ruoat ja niiden kalorimäärät. Tämä auttaa sinua saamaan käsityksen siitä, kuinka paljon kaloreita saat päivittäin. Saatat tarvita keittiövaakaa ruoka-aineiden mittaamiseen, jotta saat mahdollisimman tarkat tiedot päivittäisestä kaloriensaannista.
 3. Seuraa painoasi ja energiatasojasi: Jos haluat ylläpitää nykyistä painoasi, seuraa painoasi säännöllisesti. Punnitse itsesi joka aamu samaan aikaan ennen aamupalan syömistä vessareissun jälkeen. Laske viikon ajalta aamupunnitusten keskiarvo, jotta minimoidaan päivittäisten neste- ja suolatasojen aiheuttamat heittelyt lukemissa. Jos painosi laskee tai nousee liikaa, syöt liian vähän tai liian paljon kaloreita. On tärkeää kiinnittää huomiota myös energiatasoosi ja yleiseen hyvinvointiisi. Jos tunnet jatkuvasti väsymystä tai heikkoutta, saatat tarvita enemmän kaloreita tai ruokavaliostasi puuttuu tärkeitä ravinteita.
 4. Käänny ammattilaisen puoleen: Jos sinulla on vaikeuksia painonpudotuksessa tai terveellisen ruokavalion koostamisessa ja tarvitset apua hyvinvointisi kanssa, niin me 3 veljestä olemme täällä sinua varten. Suunnittelemme ruokavaliot ja treeniohjelmat täysin yksilöllisesti sinun tarpeesi, arkesi ja mahdolliset rajoitteet huomioon ottaen.

Anna meidän hoitaa kalorien laskeminen puolestasi!

Kalorilaskuri ja aktiivisuustaso – miten arvioida liikunnan määrä?

Kalorilaskuri sisältää aktiivisuustason valintalaatikon, jonka perusteella päivittäinen kalorien kulutus saadaan määritettyä tarkemmin. Päivittäinen aktiivisuus vaikuttaa elimistön kalorien kulutukseen ja tähän aktiivisuuteen lasketaan mukaan niin töissä, kuin vapaa-ajallakin kertynyt liikkuminen.

Aktiivisuustasojen selitys kalorilaskurissa:

 • Vähän tai ei ollenkaan aktiivinen: Istumatyöläinen, joka välttelee kaikkea hyötyliikuntaa eikä liiku vapaa-ajalla yhtään.
 • Kevyttä liikuntaa: Istumatyöläinen, joka ei välttele hyötyliikuntaa sekä harrastaa kevyttä liikuntaa vapaa-ajalla 1-3 kertaa viikossa.
 • Kohtuullista liikuntaa: Liikkuvaa työtä tekevä hyötyliikkuja, joka harrastaa vapaa-ajalla raskaampaa liikuntaa pari päivää viikossa tai kevyempää liikuntaa 3-5 kertaa viikossa.
 • Raskasta liikuntaa: Fyysisesti raskaampaa työtä tekevä, joka harrastaa vapaa-ajalla raskasta sekä keskiraskasta liikuntaa 6-7 päivänä viikosta.
 • Todella raskasta liikuntaa: Fyysisesti erittäin raskasta työtä tekevä, joka treenaa lisäksi kaksi kertaa päivässä.

Valitse aktiivisuustaso kalorilaskurissa sinua eniten kuvaavan selityksen mukaisesti.

Vinkkejä terveelliseen ruokavalioon

 • Valitse monipuolisia ja ravintorikkaita ruokia.
 • Vältä liiallista sokerin, suolan ja tyydyttyneiden rasvojen saantia.
 • Suosi täysjyvätuotteita, vihanneksia ja hedelmiä.
 • Juo riittävästi vettä päivittäin.
 • Vältä liiallista alkoholin saantia.
 • Kuuntele kehoasi ja syö vain, kun olet nälkäinen.

Laskurit