Kalorilaskuri

Laske päivittäinen kalorikulutus

Tämä kalorilaskuri laskee päivittäisen kalorien kulutuksen. Kalorilaskuri kertoo sinulle myös miten paljon kaloreita sinun tulee syödä päivässä pudottaaksesi painoa.

Miten kalorit lasketaan?

Tämä kalorilaskuri perustuu Harris-Benedictin yhtälöön, joka laskee perusaineenvaihdunnan (BMR), ja sen tulokset perustuvat arvioituun keskiarvoon. Perusaineenvaihdunta on levossa päivässä kulutetun energian määrä.

Kalorilaskuri miehille:
BMR = 66.5 + (13.75 x paino kg) + (5.003 x pituus cm) – (6.75 x ikä)

Kalorilaskuri naisille:
BMR = 655.1 + (9.563 x paino kg) + (1.850 x pituus cm) – (4.676 x ikä)

Kuinka paljon kaloreita päivässä

Huomautus: Polttamiesi kalorien tarkka määrittäminen voidaan suorittaa vain yksilöllisillä fysiologisilla testeillä tai omalla pitkän aikavälin seurannalla.

Kuinka kalorilaskuri toimii?

Kalorilaskurimme laskee sinulle, kuinka paljon kulutat kaloreita päivän aikana. Kalorien kulutukseen vaikuttaa sukupuolen lisäksi ikä, pituus, paino sekä päivittäinen aktiivisuustaso.

Mifflin-St. Jeor -yhtälöä hyödyntäen laskurin tehtävänä on arvioida lepoaineenvaihdunta, eli energiamäärä (kalorit), jonka keho kuluttaa lepotilassa. Tutkimusten mukaan tämä kaava on tarkka ja suhteellisen luotettava mittari lepoaineenvaihdunnan määrittämiseen. On kuitenkin hyvä muistaa, että jokaisen ihmisen aineenvaihdunta ja lepokulutus on yksilöllistä – kalorilaskuri on hyvä antamaan suuntaa kalorien saantia arvioidessa.

Kalorilaskuri

Esimerkiksi henkilön lihasmassa, fyysinen aktiivisuus, perinnölliset tekijät, lääkitykset ja sairaudet voivat vaikuttaa energiankulutukseen. Tarkempien tulosten saamiseksi voidaan käyttää muita menetelmiä, kuten kehonkoostumusmittauksia tai aineenvaihduntatestejä.

Naisten ja miesten kalorien kulutus

Naisen keskimääräinen kalorien kulutus päivän aikana vaihtelee yleisesti noin 1500-2500 kalorin maastossa. Miesten keskimääräinen kalorien kulutus päivässä puolestaan voi vaihdella noin 2000-3000 kalorin välillä.

Jokainen on kuitenkin yksilö ja kalorien tarve voi vaihdella rajusti eri henkilöiden välillä. Tämän vuoksi on tärkeää arvioida päivittäinen kalorien kulutus henkilökohtaisten tarpeiden perusteella.

Kalorilaskuri on kätevä työkalu, joka auttaa sinua saamaan selkeämmän käsityksen omasta energiantarpeestasi. Syöttämällä laskuriin henkilökohtaiset tiedot, kuten ikä, paino, pituus ja fyysinen aktiivisuustaso, saat arvion siitä, kuinka paljon kaloreita sinun tulisi kuluttaa päivittäin ylläpitääksesi nykyistä painoasi tai pudottaaksesi painoa.

Kalorien kulutus

Miten tiedän syönkö tarpeeksi kaloreita?

Jotta saat mahdollisimman tarkasti selville, syötkö tarpeeksi kaloreita, kannattaa seurata ruokavalion kokonaisenergiansaantia ja tarkkailla kehosi reaktioita sekä painon kehitystä. Tässä on muutamia vinkkejä ja huomioitavia asioita:

Miten syödä tarpeeksi kaloreita
  1. Arvioi energiantarpeesi: Käytä yllä olevaa kalorilaskuria, joka arvioi päivittäisen energiankulutuksesi perustuen antamiisi tietoihin. Laskuri kertoo sinulle suuntaa-antavan lukeman siitä kalorimäärästä, jota tarvitset ylläpitääksesi nykyistä painoasi tai pudottaaksesi painoa.
  2. Selvitä ruokavaliosi kalorimäärä: Pidä ruokapäiväkirjaa tai käytä ravintoaineiden seurantasovelluksia, jotka auttavat sinua kirjaamaan syömäsi ruoat ja niiden kalorimäärät. Tämä auttaa sinua saamaan käsityksen siitä, kuinka paljon kaloreita saat päivittäin. Saatat tarvita keittiövaakaa ruoka-aineiden mittaamiseen, jotta saat mahdollisimman tarkat tiedot päivittäisestä kaloriensaannista.
  3. Seuraa painoasi ja energiatasojasi: Jos haluat ylläpitää nykyistä painoasi, seuraa painoasi säännöllisesti. Punnitse itsesi joka aamu samaan aikaan ennen aamupalan syömistä vessareissun jälkeen. Laske viikon ajalta aamupunnitusten keskiarvo, jotta minimoidaan päivittäisten neste- ja suolatasojen aiheuttamat heittelyt lukemissa. Jos painosi laskee tai nousee liikaa, syöt liian vähän tai liian paljon kaloreita. On tärkeää kiinnittää huomiota myös energiatasoosi ja yleiseen hyvinvointiisi. Jos tunnet jatkuvasti väsymystä tai heikkoutta, saatat tarvita enemmän kaloreita tai ruokavaliostasi puuttuu tärkeitä ravinteita.
  4. Käänny ammattilaisen puoleen: Jos sinulla on vaikeuksia painonpudotuksessa tai terveellisen ruokavalion koostamisessa ja tarvitset apua hyvinvointisi kanssa, niin me 3 veljestä olemme täällä sinua varten. Suunnittelemme ruokavaliot ja treeniohjelmat täysin yksilöllisesti sinun tarpeesi, arkesi ja mahdolliset rajoitteet huomioon ottaen.

Anna meidän laskea kalorit puolestasi!

Kalorilaskurin aktiivisuustaso – miten arvioida?

Kalorilaskuri sisältää aktiivisuustason valintalaatikon, jonka perusteella päivittäinen kalorien kulutus saadaan määritettyä tarkemmin. Päivittäinen aktiivisuus vaikuttaa elimistön kalorien kulutukseen ja tähän aktiivisuuteen lasketaan mukaan niin töissä, kuin vapaa-ajallakin kertynyt liikkuminen.

Aktiivisuustasojen selitys kalorilaskurissa:

  • Vähän tai ei ollenkaan aktiivinen: Istumatyöläinen, joka välttelee kaikkea hyötyliikuntaa eikä liiku vapaa-ajalla yhtään.
  • Kevyttä liikuntaa: Istumatyöläinen, joka ei välttele hyötyliikuntaa sekä harrastaa kevyttä liikuntaa vapaa-ajalla 1-3 kertaa viikossa.
  • Kohtuullista liikuntaa: Liikkuvaa työtä tekevä hyötyliikkuja, joka harrastaa vapaa-ajalla raskaampaa liikuntaa pari päivää viikossa tai kevyempää liikuntaa 3-5 kertaa viikossa.
  • Raskasta liikuntaa: Fyysisesti raskaampaa työtä tekevä, joka harrastaa vapaa-ajalla raskasta sekä keskiraskasta liikuntaa 6-7 päivänä viikosta.
  • Todella raskasta liikuntaa: Fyysisesti erittäin raskasta työtä tekevä, joka treenaa lisäksi kaksi kertaa päivässä.

Valitse aktiivisuustaso sinua eniten kuvaavan selityksen mukaisesti.