Rasvaprosentti laskuri

Rasvaprosenttilaskuri auttaa sinua laskemaan kehosi rasvaprosentin sekä kertoo mikä on ihanteellinen rasvaprosentti ikäisellesi.

Miten rasvaprosentti lasketaan?

Rasvaprosenttilaskuri on apuväline, jolla voit laskea kehon rasvaprosentin. Kehonkoostumuksen seuraamisessa rasvaprosentti on erityisen tärkeä mittari, koska se kertoo rasvan määrän suhteutettuna vartalon kokonaispainoon.

Netissä toimiva ilmainen rasvaprosentin laskeminen kertoo tulokset nopeasti ja helposti, jotta voit seurata edistymistäsi ja saada motivaatiota kohti terveellisempiä elämäntapoja.

Rasvaprosentti laskuri käyttää rasvaprosentin laskemiseen annettuja tietoja, kuten ikä, paino, pituus, sukupuoli sekä ympärysmitat kehosta. Laskuri laskee rasvaprosentin käyttämällä erilaisia yhtälöjä, algoritmeja ja tieteellisesti tehokkaaksi todettuja kaavoja. Tuloksena saat tarkan tiedon kehon tämänhetkisestä rasvaprosentista, rasvan määrästä, muun kehonpainon määrästä sekä kuinka paljon painoa täytyy pudottaa tai saada lisää päästäkseen ihanteelliseen rasvaprosenttiin.

Rasvaprosentti laskurilla voit seurata kehosi rasvan määrää laihduttamisen aikana, tai tarkkailemaan kehon koostumusta salitreenaamisen ohessa, kun lihasmassa kasvaa. Laskurin avulla voit myös seurata omaa rasvaprosenttiasi ja verrata sitä ikäistesi ihanteelliseen rasvaprosenttiin.

U.S Navy Method

US Navy, eli Yhdysvaltain laivasto on kehittänyt yhden parhaista menetelmistä ihmisen kehon rasvapitoisuuden arvioimiseksi ja se laskee kehon rasvan hyvällä tarkkuudella. Tätä laskentakaavaa käytetään kaikille Yhdysvaltain laivaston palveluksessa oleville jäsenille, koska heidän on täytettävä tietyt kehon rasvaprosentin (%) standardit asepalvelukseen pääsemiseksi.

Mitä rasvaprosentti tarkoittaa?

Rasvaprosentti tarkoittaa sitä osuutta kehon kokonaispainosta, joka koostuu rasvakudoksesta. Se on mittari, joka kertoo, kuinka suuri osa kehostasi koostuu rasvasta verrattuna muihin kehon osiin, kuten lihasmassaan, luustoon, elimiin ja nesteisiin. Ihmisen rasvaprosentti vaihtelee riippuen monista tekijöistä, kuten iästä, sukupuolesta, elämäntavoista, geeneistä sekä lihasmassan määrästä.

Ihmisillä on tietty määrä kehon rasvaa, joka on välttämätöntä normaalille aineenvaihdunnalle, hormonitoiminnalle ja yleiselle terveydelle. Kuitenkin liiallinen rasvamäärä voi olla yhteydessä terveysriskeihin, kuten lihavuuteen, sydän- ja verisuonitauteihin, diabetekseen ja muihin sairauksiin. Toisaalta liian alhainen rasvaprosentti voi myös olla haitallinen, koska keho tarvitsee tietyn määrän rasvaa, jotta se voi toimia oikein.

Kehon rasvaprosentin arvioiminen voi auttaa henkilöä saamaan käsityksen siitä, tuottavatko heidän ruokavalionsa ja treeniohjelmansa tuloksia. Kehon rasvaprosenttia voidaan arvioida eri menetelmillä, kuten rasvanmittaus pihdeillä, bioimpedanssimittauksilla, DEXA-skannauksilla ja kehon painon sekä mittasuhteiden yhdistämisellä.

Mikä on hyvä rasvaprosentti?

Ihanteellinen rasvaprosentti vaihtelee henkilön iän, sukupuolen, elämäntapojen ja tavoitteiden mukaan. Rasvaprosentin tulkintaan vaikuttavat myös lihasmassa, luuston tiheys ja yleinen kehon koostumus.

Rasvan määräNaisetMiehet
Välttämätön rasvan määrä10-13%2-5%
Urheilijat14-20%6-13%
Hyväkuntoinen ihminen21-24%14-17%
Keskiverto25-31%18-24%
Ylipainoinen+32%+25%
The American Council on Exercise Body Fat Categorization

Laskurit