|

Alatalja – Leveä myötäote

Kuinka alatalja leveällä tangolla tehdään?

Alatalja liikkeen tarkoitus?

Alatalja on yksi parhaista liikkeistä, joita voit tehdä parantaaksesi ryhtiäsi, kehittääksesi vahvempaa selkää ja kasvattaaksesi lihasmassaa yläselkään. Se on toiminnallinen liike, joka auttaa sinua arjessa ja auttaa ehkäisemään selän rasituksia ja vammoja. Lisäksi, jos haluat parantaa raskaampia nostojasi, kuten maastavetoa, kyykkyä ja penkkipunnerrusta, niin alatalja on loistava apuliike vahvistamaan ja tasapainottamaan kehon takaketjua.

Leveällä myötäotteella tehtävä alatalja kohdistuu enemmän yläselälle, takaolkapäille sekä lavanlähentäjälihaksille. Hyvän ryhdin kannalta äärimmäisen tehokas liikevariaatio.

Kuinka alatalja leveällä myötäotteella suoritetaan?

  • Aseta alataljalaitteen polvituki oikealle korkeudelle.
  • Aseta alataljan painopakasta sopiva paino.
  • Tartu tangosta vähintään hartioiden levyisellä myötäotteella, eli kämmenet osoittavat lattiaan päin.
  • Aloitusasennossa lavat ovat venytyksessä. Jännitä keskivartalo, vedä lavat yhteen ja pidä rinta edessä. Nojaa hieman taaksepäin.
  • Vedä tankoa rintaasi päin ja aja liikettä kyynärpäät edellä. Ajattele että koitat saada kyynärpäät taka-taskuihisi kiinni.
  • Anna tangon hipaista rintaasi, tunne supistus yläselässä ja vie tanko hallitusti takaisin samaa reittiä.
  • Toista.

Alataljan hyödyt?

Vahvan selän merkitys ei ole salaisuus kenellekään, mutta se ei tarkoita sitä, että kaikki silti panostaisivat siihen yhtä paljon kuin peilissä näkyviin lihaksiinsa, kuten hauiksiin tai rintalihaksiin. Mutta jos haluat vahvan ja itsevarman näköisen ylävartalon, selän treenaaminen on ehdottoman tärkeää sen saavuttamisessa.

Alataljalla treenaat tehokkaasti “siipiä” – joita kutsutaan myös “latseiksi” (Latissimus Dorsi). Tämä viuhkamainen lihas istuu keskiselässäsi molemmin puolin ja tarpeeksi treenattuna, se antaa kehollesi miellyttävän V-mallin. Leveän selän ansiosta V-malli on näkyvämpi, mikä puolestaan ​​saa vyötärösi näyttämään kapeammalta ja rintakehäsi isommalta.

Alatalja leveällä myötäotteella vahvistaa “latsien” lisäksi yläselän pienempiä ryhtiä ylläpitäviä lihaksia, jotka auttavat antamaan sinulle ryhdikkään ja itsevarmemman habituksen.

Tämä on erityisen tärkeää, jos vietät liian paljon aikaa treenatessasi rintaa. Isot rintalihekset eivät tietenkään koskaan mene pois muodista, mutta liiallinen keskittyminen ylävartalon etupuolen lihaksiin ilman vastaavaa selkätreeniä antaa “luolamiesmäisen” ryhdin – eli hartiat kääntyvät eteenpäin kohti liiallista kyfoosia.